2022

Beogradski Business Run 2022 – Ada Ciganlija
Najveći do sada organizovani Belgrade Business Run održan je u četvrtak 29. Septembra na Adi Ciganliji. Na samoj trci je učestvovalo oko 5300 trkača iz 388 prijavljenih kompanija. Dužina trke je iznosila 5.2 km.
Kao i prethodnih godina, zaposleni iz kompanije CesTra bili su deo ove manifestacije. Na trci je učestvovalo 14 kolega. Takmičari su dali sve od sebe, ostavili srce na terenu i opravdali poverenje koje im je bilo povereno. Ovo je bila prilika da zaposleni provere svoju fizičku i mentalnu snagu, dobro se zabave i uživaju u nastavku večeri nakon završene trke. Svi zaposleni su uspeli, bez većih poteškoća i bez povreda, da završe trku. Ekipno kompanija CesTra je zauzela 209-to mesto od 388 prijavljenih kompanija.

Nakon trke druženje se nastavilo uz večeru i uz organizovani muzički program benda Ida Prester & Lollobrigida, koji je trajao do ponoći.

Pripreme za sledeći Business Run 2023 su već počele i očekujemo da budemo još brojniji i da ostvarimo još bolje rezultate.CeS.TRA Teambuilding 2022 – Etno selo Laguna Platz Čortanovci
Zaposleni iz kompanije CESTRA u petak 23. Septembra proveli su dan u prirodi, na obroncima Fruške Gore, u kompleksu etno sela Laguna Platz u Čortanovcima.
Kompleks izolovan od buke i ušuškan iznad šume sa prelepim panoramskim pogledom na Dunav, pružio je zaposlenima nezaboravne trenutke. Igrao se mali fudbal, bagmintog, odbojka, uživalo se na suncu pored bazena. Lagane sportske igre koje su bile posebno organizovane doprinele su dodatnoj zabavi kao i prilici zaposlenima da ispitaju svoju kondiciju, brzinu, koordinaciju i snalažljivost. Kao nagradu najboljima kompanija je obezbedila vredne nagrade.

Jedno od specifičnih zaduženja je bila samostalna priprema hrane. Zaposleni su imali priliku da se oprobaju u cepanju drva, paljenju vatre, pripremi roštilja i pećnice kao i u kulinarstvu i tom prilikom su pokazali zavidne veštine. Pokraj pizza peći i roštilja zidanog od stare cigle, zaposleni su bili gurmani i uživali u pripremi hrane i ručku.

Jedan običan kancelarijski radni dan je proveden u drugačijoj prijatnijoj atmosferi i zahvaljujući pre svega dobrom druženju, pretvoren je u inspiraciju za budući zajedninčki rad.2021

CeS.TRA tim na EXPO 2020
CeS.TRA tim, u svojstvu člana Udruženja za građevinsku industriju Privredne komore Srbije kao deo poslovne delegacije Privredne komore Srbije uzeo je učešće na Expo 2020 Dubai u okviru tematske nedelje “Urbani i ruralni razvoj”.
Slogan ovogodišnje svetske izložbe je Povezivanje umova, stvaranje budućnosti, pa se nadamo da smo zajednički svojim boravkom u Dubaiju opravdali ovu poruku.

Profesionalnost, poslovnost i energija učesnika učinili su da budemo ponosni što smo deo delegacije Republike Srbije u ovoj tematskoj nedelji.2020

CeS.TRA Teambuilding 2020 – VINARIJA ŠAPAT, BERBA GROŽĐA
Zaposleni kompanije CESTRA iz Beograda uputili su se u petak 09. oktobra ka vinariji Šapat u Novom Slankamenu.
Kroz slikovite pejzaže Srema, po lepom vremenu, okupili su se kako bi zajedno dali pozitivan doprinos vanradnim aktivnostima i, samim tim, ojačali kolektiv i povećali radni moral.

U autentičnom ambijentu najsavremenije vinarije, i prelepom pejzažu nepreglednih vinograda sa pogledom na Dunav, zaposleni su se takmičili u berbi grožđa. Nakon uspešne berbe, vredni berači su se uputili i u prostor proizvodnje, mesto gde se grožđe iz vinograda pretvara u vino.

Poseta vinariji je bila idealna prilika da zaposleni saznaju nešto više o procesu proizvodnje vina, načinu služenja, i uparivanju vina sa hranom. Zahvaljujući dobrom vinu, prijatnom društvu porodice vinara, i pre svega dobrom druženju, običan radni dan u drugačijoj atmosferi, pretvoren je u inspiraciju za budući zajednički rad!

2019

CES.TRA named ‘National winner’ in prestigious European competition
Sa ponosom objavljujemo da je CeS.TRA proglašena za nacionalnog pobednika za 2019 godinu u okviru Evropskih poslovnih nagrada, na najvećem svetskom poslovnom takmičenju.
Izabrani smo sa liste "Oni koje treba pratiti" objavljene u julu 2019. godine na kojoj se nalazilo 2.753 kompanije, za nacionalnog pobednika od strane nezavisnog žirija koji su činili istaknuti poslovni lideri, političari i akademici.

Do finala takmičenja na kome u ovoj fazi učestvuje 363 kompanije iz 33 zemlje, CESTRA će predstavljati Srbiju u kategoriji kompanija sa godišnjim prometom od 0-25 miliona evra.

Pozivamo vas da nas podržite i glasate za nas kao „Evropskog javnog pobednika“ ovogodišnjih Evropskih poslovnih nagrada, jednog od najvećih poslovnih takmičenja u svetu.

Na linku u nastavku možete pogledati naš video kojim smo želeli da Vam ispričamo naš put ka poslovnom uspehu:
https://www.businessawardseurope.com/vote/detail-new/123/27777

Pogledajte naš video i glasajte za nas kao Evropskog javnog pobednika! Unapred hvala svima na podršci.

Prezentacija projekta "Regulacija Lima (sa Grnčarom) u cilju borbe sa klimatskim promenama i integralnog upravljanja priordnim resursima"
U prisustvu potpredsednika Vlade Crne Gore i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutina Simovića, šefa kancelarije Svetske Banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Emanuela Salinasa i predstavnika lokalnih samouprava CESTRA tim je održao prezentaciju projekta regulacija Lima (sa Grnčarom),u opštini Bijelo Polje kao jednoj od centralnih opština obuhvaćenih projektom.
Realizacijom projekta regulacije Lima i Grnčara stvoriće se uslovi za izgradnju višenamenskih obaloutvrda na ovim rekama, a početak radova očekuje se već tokom naredne godine, saopštili su na prezentaciji iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, ističući da će se time rešiti višedecenijski problemi sa poplavama, zaštititi stanovništvo, zemljište i objekti, a ujedno će četiri opštine na severu dobiti moderna šetališta uz reku. Za sprovođenje ovog projekta opredeljeno je oko 20 miliona eura.

Prezentaciju projekta ispratili su i mediji, a njihove reportaže mogu se pročitati na sledećim linkovima:
   - https://m.cdm.me/drustvo/oko-20-miliona-eura-za-zastitu-od-poplava-i-setalista-pored-lima-i-grncara
   - http://www.radiobijelopolje.me/index.php/bijelo-polje/16774-za-regulaciju-korita-lima-i-grncara-20-miliona-eura
   - https://portalanalitika.me/clanak/345989/video-ovako-ce-izgledati-lim-i-grncar-nakon-regulacijeCeS.TRA je na listi "Oni koje treba pratiti" evropskih poslovnih nagrada za 2019. godinu.
Sa ponosom objavljujemo da je CeS.TRA i ove godine nominovana u kategoriji "Oni koje treba pratiti" na listi poslovne izvrsnosti objavlјenoj u okviru Evropskih poslovnih nagrada sponzorisanih od strane RSM-a.

Izabrani smo jer pokazujemo izuzetno dostignuće u jednoj od 18 kategorija i odražavamo osnovne vrednosti programa inovacija, uspeha i etike.


Listu "Oni koje treba pratiti" za 34 zemlјe širom Evrope možete pronaći na www.businessawardseurope.com .

Imamo priliku da se takmičimo u jednoj od 18 kategorija ovogodišnjih Evropskih poslovnih nagrada kako bi postali nacionalni pobednik u Srbiji. Ukoliko budemo uspešni, učestvovaćemo u velikom finalu u decembru 2019. godine, gde će biti proglašeno 18 evropskih pobednika.
Druga srpska konferencija o javno-privatnom partnerstvu
Jedan od sponzora druge Srpske konferencije o javno-privatnom partnerstvu, koja je održana 5. juna u hotelu Metropol u Beogradu, je firma CESTRA. Konferenciji su prisustvovali predstavnici Vlade, privrednici i ostali zainteresovani uključeni u pružanje usluga u oblasti javno-privatnog partnerstva (JPP), iz Srbije i inostranstva.
Predstavnik firme CESTRA Ian Chorlton je prezentovao mere koje je potrebno preduzeti u cilju uspešne primene modela JPP-a, a koje je rezultat 25 godina iskustva u radu na JPP projektima u Velikoj Britaniji i Evropi.Konferencija o JPP se bavi izazovima u domenu infrastrukture i energetike i pitanjem kako inovacije u realizaciji projekata, nabavci i tehnologiji, mogu pomoći rešavanju tih izazova. Na konferenciji su takođe prikazani i neki od najboljih primera JPP u praksi, iz Srbije i iz regiona, i date smernice za usavršavanje narednih JPP projekata.

Ključne aktivnosti koje će pokrenuti promene su: odabir JPP strategije koristeći jasne uporedne analize – odabir partnera na bazi kvaliteta i cene a ne samo prema najnižoj ponuđenoj ceni – podrška vladi u donošenju kompleksnih odluka – privatni sektor treba da se fokusira ne samo na finansijsku dobit već i društvene dobiti – industrija treba da uloži veći trud u uključivanje lokalnih zajednica u projekte i prikaže koristi koje projekat ima za društvo – obezbediti više vremena da se stvari obave kako treba – projekat treba organizovati kao pravo partnerstvo uz uspostavljanje mehanizama za zajedničko rešavanje problema – priznati greške kada se one dogode i brzo reagovati kako bi se one otklonile.
Izložba "Poštanska istorija"
Naš kolega Miroslav Orbović je svoju strast prema poštanskoj istoriji želeo da podeli sa svim svojom kolegama i organizovao izložbu svoje lične kolekcije u prostorijama firme. Na ovaj način on je oplemenio prostor i svojim kolegama pružio priliku da nauče nešto novo o istoriji poštanskog saobraćaja koji je zauvek promenio svet.
Izložba je realizovana 20. maja 2019. godine u prostorijama firme i prvi je događaj ovog tipa, a želja je da i druge kolege svojim idejama ovaj prostor učine još interesantnijim u narednom periodu.Iako je izložba dostupna samo zaposlenima, gostima i partnerima naše firme, to nije bio razlog da se ne organizuje svečano otvaranje izložbe, uz posluženje i neizbežno presecanje vrpce u prisustvu menadžmenta i svih kolega.

Autor je nakon otvaranja predstavio svoju izložbu kratkim stručnim vođenjem gde je objasnio da je poštanska istorija kolekcionarstvo koje se bavi skupljanjem uglavnom starih pisama, razglednica i dokumenta. Izložbu čini sedam tematskih celina, svaka predstavljena na po jednom tabaku.

2018

Proslava početka nove 2019. godine
Uz drage prijatelje i poslovne partnere obeležili smo uspešnu godinu i dočekali 2019. godinu punu izazova i nadamo se još boljih rezultata.
Konsultantska kuća CESTRA obeležila je završetak izuzetno uspešne poslovne godine u restoranu Fish& Zeleniš. Gosti i domaćini uživali su u specijalitetima mediteranske kuhinje, kvalitetnim lokalnim vinima i odličnoj atmosferi uz nastup DJ Mihajla i saksofoniste Dušana Petrovića. Proslava je trajala do kasno u noć a samo delić atmosfere možete pogledati na slikam ispod.


CeS.TRA OPEN 2018 – turnir u stonom fudbalu.
Kombinacija prazničnog i takmičarskog duha je vladala u kancelariji poslednjeg radnog dana kada je održana završnica već tradicionalnog turnira u stonom fudbalu.
Tokom decembra 2018 godine odigrao se sada već tradicionalni novogodišnji turnir u stonom fudbalu CESTRA OPEN, u organizaciji SFS CESTRA. Polufinalni i finalni mečevi, održani poslednjeg radnog dana u 2018. godini, uklopili su se na sjajan način u praznični duh želja za novim uspesima na svim poljima i na najbolji način potvrdili da za članove našeg tima parola “važno je učestvovati” nije u opticaju.
Pobedu na turniru u singl kategoriji ostvario je Srdjan Spasojević, a u dubl konkurenciji par Srđan Spasojević i Nikola Petrović. Pobednici su dobili trofeje i pravo da nose titulu šampiona do sledeće godine.


Beogradska biznis trka 2018.
Treća po redu Belgrade Business Run trka održana je u četvrtak posle posla, 14. juna na Savapromenadi.
Na trci se tog dana pojavilo 2300 prijavljenih kolega i koleginica iz 258 najodgovornijih kompanija koje posluju na teritoriji Srbije i istrčalo trku. Druženje se nastavilo uz večeru, piće i koncert benda Makao sve do ponoći.

CeS.TRA je ove godine učestvovala na trci sa šest takmičar podeljenih u dve ekipe, „Favoriti“ i „Cestre Slatke“. Izuzev takmičara na stazi je bilo i preko 20 kolega i koleginica koji su bodrili takmičare i branili titulu najboljih navijača na BBR 2017. Takmičari i navijači su opravdali poverenje i ostvarili sjajne rezultate. U kategoriji ženskih timova „Cestre Slatke“ su zauzele 9. mesto od 97 timova dok su u kategoriji mešovitih timova „Favoriti“ osvojili 91. mesto u konkurenciji od 414. timova. Navijači su bodrili jače i bolje nego ikada a odluka o tituli najboljih navijača se i dalje čeka.

Pripreme za sledeću godinu su već počele, pa očekujemo još brojniji i uspešniji nastup.


Evropske poslovne nagrade 2017-2018.
CESTRA je, između 2,898 ranije identifikovanih kompanija kao "Oni koje treba pratiti", proglašena za nacionalnog pobednika od strane nezavisnih sudija uključujući poslovne lidere, političare i akademike.
Kategorija u kojoj je CESTRA dobila ovu prestižnu nagradu je za najbolje poslovanje u Srbiji i to u kategoriji “prihod od 0 do 25 mil EUR”. Takmičenje je započelo 2017. godine a učestvovalo je preko 112,000 kompanija iz 34 zemlje. 289 kompanija je proglašeno "Nacionalnim pobednicima" čime su postali finalisti na evropskom nivou.Kao nacionalni pobednik, CESTRA je predstavila Srbiju u završnoj fazi takmičenja koje je održano u Varšavi 22.i 23. maja 2018. godine. Na ovom ekskluzivnom događaju, koji promoviše i nagrađuje izuzetna dostignuća i uspehe među članovima Evropske poslovne zajednice, učestvovalo je preko 450 kompanija koje predstavljaju lidere u svojim oblastima poslovanja, a organizator je dodelio evropska priznanja u 14 kategorija.

CESTRA je proglašena za "Nacionalnog pobednika" u takmičenju za Evropske poslovne nagrade (European Business Awards) za 2017-18 godinu, najvećem evropskom poslovnom takmičenju, sponzorisanom od strane RSM-a.
CESTRA je izabrana između 2.898 preduzeća koja su ranije identifikovana kao "Oni koje treba pratiti", i proglašena za nacionalnog pobednika od strane nezavisnih sudija uključujući poslovne lidere, političare i akademike kao najbolje poslovanje u Srbiji u kategoriji “promet od 0 do 25 mil EUR”.
CESTRA će sada predstavljati Srbiju u završnoj fazi takmičenja.

Adrian Tripp, izvršni direktor Evropske poslovne nagrade (European Business Awards), rekao je: "Ovo je neverovatno postignuće, a CESTRA je očigledno lider u svojoj oblasti. Biti nacionalni pobednik znači da predstavljaju naše ključne vrednosti uspeha, etike i inovacija i da su jedan od najboljih u Evropi. Želimo vam puno sreće u poslednjem krugu. "

Evropske poslovne nagrade se dodeljuju 11. godini, a primarna svrha takmičenja je podrška razvoju jače i uspešnije poslovne zajednice širom Evrope. Ove godine učestvpvalo je više od 110.000 preduzeća iz 34 zemlje. Sponzori i partneri uključuju RSM, ELITE, Germany Trade & Invest, PR Newswire, Bureau Van Dijk and SDL Managed Translation.

Glasajte za CeSTRA na listi Evropskih poslovnih nagrada
Mi, CeSTRA, sa ponosom objavljujemo da smo ušli u proces javnog glasanje u takmičenju za European Business Awards.
Da biste nas podržali na ovom takmičenju, molimo Vas da pogledate naš video i glasate za nas. Video se može naći na linku ispod, a koraci glasanja su sledeći:

 

1. Pored našeg video snimka nalazi se dugme za glasanje: upišite adresu e-pošte i kliknite na dugme za glasanje.
2. Prijavite se na nalog e-pošte koji ste koristili i dobićete e-mail za glasanje iz EBA glasačkog sistema.
3. Kliknite na vezu unutar e-pošte i vaš glas će biti registrovan.

https://www.businessawardseurope.com/vote/detail-new/123/23766

CeS.TRA je na listi "Oni koje treba pratiti" Evropskih poslovnih nagrada
Ponosno objavlјujemo da smo označeni kao "Oni koje treba pratiti" na listi poslovne izvrsnosti objavlјenoj u okviru Evropskih poslovnih nagrada sponzorisanih od strane RSM-a.
Izabrani smo jer pokazujemo izuzetno dostignuće u jednoj od 12 kategorija i odražavamo osnovne vrednosti programa inovacija, uspeha i etike. Listu "Oni koje treba pratiti" za 34 zemlјe širom Evrope možete pronaći na www.businessawardseurope.com.

Imamo priliku da se takmičimo u kategoriji "Korisnici i angažman na tržištu" Evropskih poslovnih nagrada kako bi postali nacionalni pobednik u Srbiji. Ukoliko budemo uspešni, učestvovaćemo u velikom finalu u maju 2018. godine, gde će biti proglašeno 12 evropskih pobednika. Takođe ćemo imati priliku da javnost glasa za nas, što privlači pažnju i podršku širom sveta.

Za više informacija o konkursu posetite www.businessawardseurope.com

 

Mi, CeSTRA, sa ponosom objavljujemo da smo ušli u proces javnog glasanje u takmičenju za European Business Awards. Da biste nas podržali na ovom takmičenju, molimo Vas da pogledate naš video i glasate za nas. Video se može naći na linku ispod, a koraci glasanja su sledeći:

1. Pored našeg video snimka nalazi se dugme za glasanje: upišite adresu e-pošte i kliknite na dugme za glasanje.
2. Prijavite se na nalog e-pošte koji ste koristili i dobićete e-mail za glasanje iz EBA glasačkog sistema.
3. Kliknite na vezu unutar e-pošte i vaš glas će biti registrovan.

https://www.businessawardseurope.com/vote/detail-new/123/23766

2017

Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara
Zahvaljujući donaciji konsultantske kuće CESTRA, Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara je dobila novi toalet čime su unapređeni uslovi za porodilje i trudnice u bolnici u kojoj se godišnje rodi 2500 beba. U potpunosti je rekonstruisano kupatilo sa tri tuš kabine i četiri toaleta.
Ideja o donaciji je došla neposredno pre mog četvrtog porođaja u ovoj ustanovi. Znam koliko je taj period boravka nakon porođaja važan i specifičan za majke i želela sam da dam svoj doprinos unapređenju uslova za majke. Potrudili smo se da kupatilo bude savremeno opremljeno, ali i prilagođeno potrebama porodilja jer pored nesporne stručnosti zaposlenih važno je da se ulaže u uslove boravka, kaže Jasna Stojiljković-Milić, zamenik direktora konsultantske kuće CESTRA.

Vd Direktor KBC Zvezdara prof. dr Petar Svorcan se zahvalio na donaciji i tom prilikom istakao koliko je značajna svaka donacija uložena u poboljšanje uslova u KBC Zvezdara jer olakšava boravak pacijentima, ali i osoblju jer pored svakodnevnih izazova struke važni su i uslovi u kojima zaposleni rade.

Nadam se da će ova akcija, kao dobar primer motivisati i druge društveno odgovorne kompanije da usmere više pažnje upravo ka poboljšanju uslova za naše trudnice i buduće mame. Ovo nije prvi put, a nadam se ni poslednji put, da se prepozna potreba da pacijenti zaslužuju pored stručne usluge i veći komfor. Ova donacija je pokazatelj da se ceni trud i zalaganje osoblja i želja da opremimo našu bolnicu, u nadi da će svake godine sve veći broj beba doći na svet baš u našoj ustanovi.- istakla je dr Vesna Stojanović, načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara.

U Bolnici za ginekologiju su u poslednje dve godine kompletno renovirani prvi i drugi sprat uz zamenu unutrašnje stolarije, sanitarnih čvorova i podova dok je u planu kompletna adaptacija trećeg sprata sa ciljem da se pacijentima, trudnicama i budućim mamama, zaista obezbede komforni uslovi tokom boravka na odeljenju.
Beogradska biznis trka 2017
Tim konsultantske kompanije CESTRA (STRAVA tim) učestvovao je na najvećem tim bilding događaju u Srbiji sa preko 600 trkača iz 200 beogradskih preduzeća.
Dužina staze od 5km je bila prilagođena svima, pa je aktivnu trku bilo moguće i prepešačiti jer ne postoji vremenski limit završetka. Timovi su bili u mogućnosti da dobiju i nagradu za "najsporiji tim" ili barem "tim koji može najviše da pojede i popije", a dobru stazu pratio je još bolji provod, uz odličnu hranu i svirku nakon trke.

O stazi

Dužina staze je 5 km a startno ciljna zona nalazi se na Sava Promenadi, na platou pored podmornice. Start trke je u pravcu Ade, kada se trči do kraja uređene staze na 200m. Nakon okreta, staza se vraća pored startno-ciljne zone i vodi biciklističkom stazom u pravcu 25. maja. Staza prolazi pristanište brodova, Beton halu i vodi sve do brdašca tik ispred splava Kolos (pre teniskih terena Novaka Đokovića). Nakon okreta staza se vraća šetalištem i ponovo biciklističkom stazom do cilja.

Rezultat

U trci je učestvovalo 233 tima, a naš STRAVA tim je zauzeo 110 mesto sa ukupnim vremenom 1:32:03,2. Naši navijači osvojili su prvo mesto u kategoriji najbolji navijači na šta smo posebno ponosni.

Belgrade business run 2018 je novi izazov za koji se spremamo!